Cîteva sfaturi pentru o nuntă ușoară, veselă și fără stres

Pregătirea pentru ziua nunții

   Planificați-vă timpul: Alocarea timpului pentru fiecare aspect al nunții voastre vă poate ajuta să vă mențineți organizarea și să evitați stresul de ultim moment. Faceți o listă a tuturor sarcinilor și activităților pe care trebuie să le îndepliniți, împreună cu termenele limită și asigurați-vă că vă dați suficient timp pentru fiecare dintre ele. 

   Asigurați-vă că aveți timp destul în ziua evenimentului, ca să fie totul fără grabă.

 

   Stabiliți prioritățile: Prioritizați ceea ce este important pentru voi și asigurați-vă că este bine planificat și pregătit în timp util. De exemplu, dacă fotografiile sunt importante pentru voi, asigurați-vă că aveți un plan bine pus la punct cu fotograful, pentru a fi siguri că toate momentele importante sunt capturate.

 

Nu ignorați să vă consultați cu fotograful/cameramanul referitor la planificarea zilei de nuntă pînă la restaurant, pentru ca cu ei veți fi de dimineață pînă la finele evenimentului și ei vă pot da sfaturi ca să fie totul frumos și fără grabă.

Pregătirile mirilor

 

 

Dacă ați ales să aveti acest obicei, ar trebui să țineți cont de următoarele momente:

- alegeți o locație potrivită pentru pregătiri fie acasă, hotel sau studiou, dar să fie bine luminat de lumina naturală de afară.

- este deajuns să participe doar mirii sau maxim încă un prieten al mirelui și o prietenă a miresei. În cazul în care sunt mulți oameni se pierde farmecul pregătirii de dimineață și deseori mirii sunt deranjați de invitați și se produce haos.

Cununia civilă/religioasă

 

Asigurati-vă ca aveți toate obiectele necesare, documentele la îndemînă.

Bisericile care sunt luminate cu mai multă lumină naturală sunt mai binevenite pentru fotografii. În timpul slujbei nu țineți privirea în jos (des se întîmplă la cupluri), ca să se vadă ochii deschiși pe fotografie și staruiți-vă să zîmbiți, totuși e sarbatoare. :)

Alegeți să fie doar cuplul vostru și invitații voștri în biserică, dar nu două sau mai multe cununii în acelaș timp.

Sesiunea foto

La acest capitol trebuie să țineți cont ca mult depinde de voi ca cuplu, nu doar de fotograf/cameraman. Dacă nu sunteți odihniti (v-ați culcat tîrziu, v-ați trezit devreme), nu aveti dispoziție, etc. toate acestea se vor vedea pe fotografie și fotograful nu va putea adauga zîmbetul în Photoshop. :) Deci ar trebui să fiți odihniți, să nu vă treziți devreme, să nu alegeți multe locații diferite în goana după mai multe poze, pentru că în final se va primit goana după timp. Alegeti o locație potrivita din timp cu fotograful vostru, să vă asigurați că aveți timp suficient ca să fie totul fără grabă, ca să puteți să vă simțiți liber și fotograful să prindă acele momentele sincere între voi doi și în final să rămîneți cu amintirile emoțiilor voastre, dar nu cu cîteva poze standarte facute la repezeală.

Alegeți încălțămintea comodă și rochia de mireasă nu voluminoasă, ca să nu vă îngreuneze mersul, plimbarea, mișcările. 

 

 

Restaurantul

Aici prestatorii de servicii foto/video intervin în mai puțină măsură, captează evenimentele, dansurile, tradițiile care se petrec. Dar sunt și aici momente la care ar trebui sa atrageți atentia: planificați cu moderatorul cum va decurge întîlnirea oaspeților și petrecerea la restaurant. alegerea încălțămintei comode, la fel este un lucru important pentru a vă simți liber și fără dureri de picioare. Alegeți petrecerea să fie simplă și cu gust, mai multă distracție și mai puține tradiții. Lumina în sală la fel e importantă, asigurați-vă că DJ sau muzicanții care i-ați ales au lumini bune pentru restaurant ca să facă o ambianță de sarbatoare.

Înainte de ziua nunții lămuriți părinților, buneilor ca să nu despacheteze toate darurile care vi le vor oferi la despodobitul miresei, acest timp mai bine de îl folosit pentru dansuri și distracție. Multe nunți moderne deja nu au acest obicei, dar optează pentru mai multa distracție.

Ca să întilniți torta cu zîmbet și aceste emotii să rămînă și pe fotografii, nu trebuie evenimentul să se finiseze prea tîrziu cînd deja toți, inclusiv mirii, sunt obosiți.

Sesiune foto în zi aparte

 

Des tinerii aleg să facă o sesiune foto în zi aparte din mai multe motive, cum ar fi: să fie mai liberi în ziua nunții, să reușească să facă poze într-o locatie mai specială care se află mai departe de locul nunții (castel, munți, alte orașe, etc) sau își doresc fotografii mai deosebite, mai creative făcute la apus, ceea ce nu este întotdeauna posibil în ziua nunții.

Fotografiile la apus au o lumină mai caldă, mai creativă, ceea ce face fotografiile să fie mai deosebite.

 

 

Bucurați-vă de ziua nunții: În cele din urmă, amintiți-vă că aceasta este ziua voastră specială și să vă bucurați de fiecare moment al acestei zile. Nu vă faceți griji prea mult despre detalii mici și să vă concentrați pe crearea amintirilor frumoase și a momentelor memorabile.